Szövetségi tájékoztatás a bajnokságok zárása és a TOP12 verseny kapcsán

Tisztelt Csapatok, Csapatvezetők!

A Komárom-Esztergom Megyei Asztalitenisz Szövetség által szervezett megyei bajnokságok zárása és az évzáró TOP12 verseny megrendezése kapcsán az elnökség nevében szeretnék veletek több információt is megosztani:

  • Érkeztek megkeresések a szövetség felé elsősorban a megye 2 kapcsán, hogy a bajnokságokból még hátralévő mérkőzéseket le lehet-e játszani a sorsolásban megadott pótlási hetet követően. A szövetség álláspontja az, hogy bár szeretnénk, ha a bajnokságból hátralévő valamennyi mérkőzés megrendezésre kerülne, de mivel szeretnénk biztosítani a versenysemlegességet, és egyetlen csapatnak sem szeretnénk a végjátékot illetően ezzel előnyt adni, ezért erre nincs mód, a mérkőzéseket a megye 1 esetében legkésőbb május 31-ig, a megye 2 esetében pedig legkésőbb június 7-ig le kell játszani.

 

  • Kiküldésre kerültek hiánypótlási felszólítások a megye 1 és a megye 2 esetében azoknak a csapatoknak, akiknél vagy a versenyengedélyek, vagy a sportorvosi igazolások esetében problémák vannak a Ponger felületen elérhető nyilvántartás alapján. Ezek pótlására május 31-ig van lehetősége az érintett csapatoknak. A szövetség elnöksége a bajnokságok zárását, valamennyi mérkőzés lejátszását követően fogja a hivatalos végeredményt meghatározni annak függvényében, hogy az érintett csapatok pótolták-e a hiányosságaikat. Az országos szövetség felé olyan végeredményt van módunk benyújtani, amely a versenykiírásnak megfelelő, az érintett csapatok esetében a hiányosságok szankcionálásra fognak kerülni.

 

  • A TOP12 bajnokságot június 16-án vasárnap Esztergomban fogjuk megrendezni. A versenykiírás hamarosan felkerül a KEMATSZ honlapjára. Ezzel kapcsolatban a szövetség az alábbiak szerint tervezi meghatározni a TOP12 versenyre meghívottak körét:
    • Feltétel, hogy csak azok jogosultak a részvételre, akik az összes egyéni mérkőzés legalább felén (50%) játszottak, azaz
      • a megye 1-ben 36 meccsen,
      • a megye 2-ben 44 meccsen,
      • a megye 3-ban 18 meccsen.
    • Azok a játékosok, akik esetében a versenyengedéllyel vagy a sportorvosi igazolással probléma van, és ez nem kerül pótlásra május 31-ig, nem jogosultak a részvételre,
    • Azok a játékosok, akiknek a csapata esetében a versenyengedéllyel vagy a sportorvosi igazolással probléma van, és emiatt szankcionálásra kerülhetnek, de az adott játékosok esetében nincsen probléma, jogosultak a részvételre,
    • A hivatalos végeredmény szerinti első 12 játékos kerül automatikusan meghívásra a TOP12 versenyre. Visszamondás esetén a feltöltésre a ranglista 16. helyezettjéig van mód. Ha ennek ellenére kevesebben lennének a résztvevők, akkor kisebb létszámmal kerül megrendezésre a verseny az adott megyei csoport esetében.
    • A TOP12 verseny esetében, ahogy a megyei csapatbajnokságnál is, a megye 1-es indulókra vonatkozóan a sportorvosi engedély megléte szükséges.

 

Üdvözlettel:

Varga László

KEMATSZ elnök

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük