Vármegyei sikerek az NB-s csapatbajnokságokban

Lezárultak a küzdelmek az NB-s csapatbajnokságokban a 2023/2024-es szezonban, melyet vármegyei csapataink kiemelkedő eredményekkel zártak: két bajnoki címet is bezsebeltek, de a többi alakulat is szép teljesítményt nyújtott.

NB I. Nyugat

Tatai Atlétikai Club I. – 1. helyezés

„Egyesületünk egyes számú csapatának játékosgárdájában nem történt változás a tavalyi évhez képest, így a szezonkezdet előtt joggal remélhettünk egy újabb szép szereplést. Azonban az élet kissé közbeszólt: Epinger Marci sérülése miatt az első három összecsapáson Adamik Csenge, a negyediken Varga Bence kapott lehetőséget, a 8. és 9. fordulóban pedig Simon Ferenc sietett a csapat segítségére a sérülést szenvedő Béres Szabolcs helyett. Végül alakulatunk egyetlen, a lehető legkisebb különbséggel elszenvedett vereséget leszámítva hibátlan mérleggel hódította el az aranyérmet az NB I. Nyugati csoportjában. Örömteli, hogy Béres Szabolcs egyetlen mérkőzést veszítve a bajnokság legjobbja lett, Bak Imre a harmadik legjobb volt idén, Epinger Márton 17 évesen a 7., Daru Zsolt pedig az egyéni ranglista 11. helyén végzett.” – tájékoztatott Varga Bence, a csapat játékosa.
A csapat tagjai: Bak Imre, Béres Szabolcs, Daru Zsolt, Epinger Márton, Adamik Csenge, Simon Ferenc, Varga Bence

NB II. Észak-Nyugat

Tatai Atlétikai Club II. – 2. helyezés

„Eredményes szezont tudhatunk magunk mögött. A megszokott arcok mellett idén a csapatunkat erősítette Simon Ferenc, aki országosan elismert szakember a pingpongos berkeken belül mind edzőként, mind pedig játékosként. Simi mindösszesen 2 meccset veszítve, a bajnokság legjobb egyéni teljesítményét nyújtva járult hozzá az ezüstérem megszerzéséhez. Adamik Csenge és Pattantyús Petra számos alkalommal törtek borsot férfi sporttársaik orra alá: mindketten 60% fölötti eredménnyel zárták a szezont. Nagy Balázs és Barassó Máté egész évben stabilan szállították a tőlük megszokott szép eredményeket, jómagam pedig rengeteget fejlődtem idén, ami számomra külön öröm. Habár voltak necces pillanatok, azt gondolom, hogy maximálisan elégedettek lehetünk.” – számolt be Varga Bence, a csapat játékosa.
A csapat tagjai: Adamik Csenge, Pattantyús Petra, Simon Ferenc, Nagy Balázs, Barassó Máté, Varga Bence

Esztergomi Asztalitenisz Sportegyesület I. – 6. helyezés

„Az Esztergomi Asztalitenisz SE NB2-es szezonja felülmúlta a várakozásokat. Az egyesület célkitűzése a következő szezonban történő NB2-es szereplés jogának kivívása, így legrosszabb esetben a 8. hely megszerzése volt. Az egész idényben egységes csapat ezt a célkitűzést nagy mértékben felülmúlva végül a 6. helyet szerezte meg, mely az elmúlt mintegy 20 év legjobb eredménye. Már az őszi szezonban éreztük, hogy csapatunkat ebben az idényben a kiesés veszélye messze elkerüli. A csapat legeredményesebb játékosa Petkovics Barnabás lett 58%-os eredménnyel. A szezon elején Váli Zsolt a sérülése miatt alacsonyabb osztályba került nevezésre, de szerencsére felépült és mint feljátszó, tudta segíteni csapatunkat több mérkőzésen is, szintén 58%-os eredményt elérve. Az egyesület vezetése ezúton is gratulál a szép eredményhez!” – értékelt Horváth Ákos, az egyesület szakosztályvezetője.
A csapat tagjai: Petkovics Barnabás, Szklenár Máté, Dr. Pálinkási Csaba, Horváth Ákos, Váli Zsolt, Haraszti Jenő, Fekete László

NB III. Közép-Dunántúl

Vértesszőlősi Sportegyesület – 1. helyezés

„A tavalyi bajnokság megnyerése után csapatunk nem vállalta az NB II-es tagságot, mivel tudtuk, hogy a magasabb osztályhoz erősíteni kellett volna. Ezzel szemben az történt, hogy a csapat legkorosabb tagja /Kovács Csaba/ bejelentette, hogy az idei bajnokságban már csak beugróként számíthatunk rá. Helyét az új idényre Kaposi Péter vette át. A célkitűzésünk ebben az évben is minimum valamelyik dobogós helyezés megszerzése volt. Az év folyamán többször is állandó játékosaink pótlásával kellett megküzdenünk, de ezt szerencsére egy mérkőzés kivételével jól megoldottuk. Ami nagyon fontos, hogy a legmegbízhatóbb párosunk /Illés Roland-Saláta Ferenc/ az idei bajnoki évadban is minden mérkőzését megnyerte, és „második” párosunk /Szakál Béla-Kaposi Péter/ ha kisebb-nagyobb egyet nem értések árán is, de többségében hozták mérkőzéseiket, így 14 esetben 2:0-ás előnnyel, és 6 alkalommal, döntetlennel kezdhettük az egyéni mérkőzéseket. A szezonban csapatunk legjobb játékosa Szakál Béla lett /67 mérkőzés, 88%-os teljesítmény/, akinek még jobb lehetett volna az eredménye, de több biztos győzelmű mérkőzésen nem játszott. Illés Roland a szinte teljes szezont végig játszva, a csapat legmegbízhatóbb játékosa lett /76 mérkőzés, 82%-os teljesítmény/. Sajnos Saláta Ferenc a bajnokság folyamán többször is sérülésekkel bajlódott, de még így is sikerült segítenie a csapatot /64 mérkőzés, 67%-os teljesítmény/. Kaposi Péter kiválóan oldotta meg a beugrást, és végig kitartóan hallgatta párostársa „jó tanácsait” /70 mérkőzés, 41%-os teljesítmény/. A két kisegítő emberünk Kovács Csaba /16 mérkőzés, 63%-os teljesítmény/ és Baloghy Péter /11 mérkőzés, 36%-os teljesítmény) is minden dicséretet megérdemel, hogy győzelmeikkel hozzájárultak csapatunk meneteléséhez. Az idei bajnokság megnyerését annak köszönhetjük, hogy egész évben nagy akarással, és megbízható játékkal, azokon a mérkőzéseken, ahol mind a 4 kezdő játékosunk játszott, csak egyszer vesztettünk. A bajnoki cím ismételt elnyerése meghozta kedvünket, és egy erősítéssel belevágunk jövőre az NB II-es bajnokságba, ahol a cél a bennmaradás elérése lesz… reméljük sikerrel.” – fogalmazott Saláta Ferenc, a csapat játékosa.
A csapat tagjai: Illés Roland, Saláta Ferenc, Szakál Béla, Baloghy Péter, Kovács Csaba, Kaposi Péter

Dág Községi Sportegyesület – 4. helyezés

„A 2023-24-es szezonban a csapat a dobogón szeretett volna végezni a bajnokság végén. Ehhez minden feltétel adott volt. Egy jó őszi szezon után sajnos Szikora Bence sérülése keresztül húzta a csapat számítását. Pedig a „hátsó” emberek is felnőttek a dobogós helyre. Az utolsó három fordulóban már Szikora Ágoston is sérülten játszott, az utolsó mérkőzést sajnos fel is kellett adnia, pedig ott a bronzéremért folyt a csata. A csapat igy a negyedik helyen végzett, a fent említettek alapján ez így szép eredmény. A csapat küzdeni tudásból jelesre vizsgázott, a szerencse kicsit állhatott volna jobban mellénk. Jövőre újra megpróbáljuk!” – számolt be Pósfai Zsolt, az egyesület szakosztályvezetője.
A csapat tagjai: Szikora Bence, Szikora Ágoston, Szikora Márton, Szikora Kristóf, Jókai Csongor, Elek Tamás, Varga László, Pósfai Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük