Megyei asztalitenisz sportsikerek a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán Lisszabonban

A Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa- Bajnokságán az asztalitenisz versenyek során szép sikereket ért el a magyar csapat, köztük megyénk sportolói.

Az utánpótlás fiúk között a Trappancs Utánpótlás csapatából a 16 éves vese- és májtranszplantált Varga Dominik (Tarján) előbb egyéniben, majd Móricz Barnabással párosban is bronzérmet szerzett.

A férfiak asztalitenisz versenyében Bácsi Bernát aranyérmet, Szendi János (Tata) pedig bronzérmet szerzett. Szendi János kétszeres vesetranszplantált, életigenlő ember, akit egész életében végigkísért a sport. 26 évesen, fiatal testnevelőtanárként derült ki súlyos vesebetegsége, ami azonnal művesekezelést igényelt. 1992-ben vesetranszplantáción esett át, és visszatért a sporthoz és munkához. A kapott veséje 14 évig segítette, majd 2008-ban újabb vesetranszplantációra került sor. Azóta ismét aktív sportéletet él, és a szervátültetett közösség meghatározó tagja. 2023-ban tizenötödször vett részt a Szervátültetettek Világjátékán, ahol bekerült a „Hírességek csarnokába”. Ma az Európa-Bajnokság asztalitenisz versenyén a dobogó harmadik fokára állhatott. Mottója: „Vannak nehézségek, de minden megoldódik, ‘csak’ mi kellünk hozzá!”

A párosok asztalitenisz-versenye is izgalmas mérkőzéseket hozott: a döntő meccsek rendkívül kiélezettek voltak és látványos összecsapásokat hoztak. A férfi- és női párosok versenyében szívátültetett, tüdőtranszplantált, veseátültetett, májtranszplantált és csontvelőtranszplantált játékosaink kiváló összhangban játszottak, melynek eredményeképpen a magyarok 3 aranyérmet, 1 ezüstérmet és 1 bronzérmet szereztek. A férfiak versenyében a Bácsi Bernát – Szendi János páros aranyérmet szerzett.

forrás: https://www.facebook.com/MSZSZ/?locale=hu_HU

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük