Tájékoztatás a 2024-2025-ös megyei csapatbajnokság kapcsán

2024. augusztus 5.

Tisztelt Csapatok, Csapatvezetők!

Az elmúlt hetekben valamennyi Komárom-Esztergom megyei csapat képviselőjével volt alkalmunk egyeztetni a 2024-2025-ös vármegyei I. és II. osztályú csapatbajnokságok tervezett kiírása kapcsán. Örülünk annak, hogy szinte valamennyi csapat pozitívan fogadta a tervezett versenykiírást és a sporttörvény előírásainak megfelelően (a megyei szövetség a továbbiak csak olyan csapatbajnokságot rendezhet, ahol a sportorvosi engedély megléte kötelező) igyekszik majd a szükséges sportorvosi engedélyeket is megszerezni a bajnokságokba nevezésre kerülő játékosok számára.

A megbeszélések tapasztalatait és az e-mailen kapott visszajelzéseket is figyelembe véve igyekeztünk a versenykiírást véglegesíteni, amit ezúton mellékelten küldünk.

A tavalyi évhez hasonlóan a Ponger regisztráció és a benevezésre kerülő játékosok számára a versenyengedély kiváltása kötelező. Ennek a díja a MOATSZ rendelkezése alapján a 2024-2025-ös bajnoki évre 4.000 Ft lesz (az előző évben ingyenes volt a korábbi 2.000 Ft helyett). A 4.000 Ft-os díj tartalmaz 1.000 Ft értékben egy kötelező egészségügyi biztosítást a játékosok számára, amely szintén sporttörvényi előírás. A MOATSZ tájékoztató levelét a versenyengedélyek kapcsán mellékelten küldjük.

A sportorvosi engedélyeknek az első bajnoki fordulóig meg kell lenni ahhoz, hogy az adott játékos jogosult legyen a szereplésre. Javasoljuk mindenkinek, hogy ezt mielőbb intézze, mert kevés az elérhető sportorvos Komárom-Esztergom megyében, és sokuknál már nagyon kevés a szabad időpont szeptember közepéig. Érdemes lehet egyénileg időpontot kérni, tapasztalataink alapján ez sokkal egyszerűbb, mint egyben több személynek, egy teljes csapatnak. Azzal is segíteni szeretnénk a csapatoknak, hogy összegyűjtöttük a megyében, illetve a környező megyékben elérhető sportorvosok listáját, melyet szintén mellékelten küldünk. És küldjük továbbá a sportorvosi engedély mintáját, amit a sportorvosnak kell lepecsételni és a vizsgálathoz kapcsolódó sportolói kérdőívet is.

A bajnokságok tervezett kezdete szeptember 16. vagy 23. lenne, így alapesetben december közepéig a pótlási hetekkel együtt is be lehet fejezni az őszi szezont. Igyekszünk kitolni a kezdést, hogy a csapatok játékosai addig el tudják intézni a sportorvosi engedélyeket.

Szeretnénk kérni a csapatokat, hogy augusztus 16-ig előzetesen jelezzék, hogy melyik bajnoki osztályban hány csapattal kívánnak majd nevezni, hogy fel tudjuk mérni, hogy az egyes bajnoki osztályokban hány csapat részvételével számolhatunk, és a tavalyi évhez hasonlóan indítsunk-e valamilyen formában vármegyei III. osztályú bajnokságot. Arról is szeretnénk kérni majd információt, hogy a sportorvosi engedélyek intézésével melyik csapat hogyan áll, mikorra van időpontjuk, hogy a bajnokságok tervezett kezdési időpontját is mérlegelni lehessen.

A szokásos kibővített elnökségi ülés tervezett időpontja 2024. augusztus 29., tervezett helyszíne Dág. Erre vonatkozóan külön meghívót fogunk küldeni hamarosan a csapatok képviselőinek a pontos dátum megjelölésével.

A nevezéseket ezen az elnökségi ülésen fogjuk véglegesíteni, és ez alapján fogjuk a 2024. évi tagdíjak és a 2024-2025-ös bajnokságra szóló nevezési díjak kapcsán a számlákat kiállítani és a csapatok részére kiküldeni. A tagdíjakat és a nevezési díjakat kérjük majd a bajnokságok kezdetéig befizetni, ez feltétele a bajnokságban történő részvételnek.

A versenykiírásban szerepel, hogy a bajnokságokat a Ponger rendszerben adminisztráljuk a MOATSZ előírásainak megfelelően. A terveink szerint viszont az eddig megszokottak szerint, a mérkőzéslapok papíralapú vezetésével, és annak szkennelt, befotózott beküldésével a megyei szövetség részére a csapatok teljesítik a mérkőzéslapokra vonatkozó kötelezettségeiket. Az eredményeket továbbra is fogjuk vezetni az eddig megszokott EXCEL táblázatokban, és a beküldött mérkőzéslapok elérhetők lesznek a KEMATSZ honlapján. A Ponger rendszerbe a szövetség elnöksége fogja a mérkőzéslapokon szereplő eredményeket felvezetni a mérkőzések pótlására szolgáló szüneti heteket követő időszakokban.

A halasztások kérdésére az idei évben nagyobb figyelmet fogunk fordítani, a versenykiírásnak megfelelően a halasztott mérkőzéseket legkésőbb az erre szolgáló, következő szüneti héten lehet pótolni. Mivel a meccslapokat a szüneti heteket követően visszük fel a Ponger rendszerbe, ezért a halasztott mérkőzésekről is be kell érkeznie majd időben a meccslapoknak.

Várjuk a csapatvezetők levelét a tervezett nevezések és a sportorvosi engedélyek intézése kapcsán!
Bármilyen kérdés, kérés esetén várjuk a megkereséseket!

Üdvözlettel:
Varga László
elnök
a KEMATSZ elnöksége nevében

KEMATSZ CSB versenykiírás 2024-2025
Versenyengedélyek megújítása
Sportorvosi rendelések 2024
Asztalitenisz sportorvosi igazolás sablon
OSEI sportolói kérdőív

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük