Gyászhír

Vida József
/1955.01.17.-2024.06.27./

2024. június végén a Pilismarót SC Asztalitenisz Szakosztálya és a Vármegye Asztalitenisz közössége ismét „szegényebb” lett egy kiváló sportemberrel: nem sokkal egykori „pingpong” edzője, Sáfár Feri bácsi után elment Vida Józsi is, aki általános iskolás korától kezdve ez év tavaszáig, egészségi állapotának megromlásáig, amikor csak tehette, űzte ezt a sportot, méghozzá nem is akármilyen színvonalon.

Sorkatonai szolgálatának megkezdéséig az Esztergomi ÉDÁSZ és a SZIM csapatában játszott igazolt versenyzőként. A katonaság után hosszabb ideig csak a mozgás öröméért, kedvenc időtöltésként ütögette a kaucsuklabdát.

Egykori esztergomi játékostársai, Molnár László, Rappauer László, Papp Sándor és Sáfár Feri bácsi „unszolására”, akik az 1996-ban átadott pilismaróti sportcsarnokba jártak ki hetente játszani, Józsi is aktívizálta magát.

Amikor 1998-ban Volenszky István vezetésével megalakult a PSC Asztalitenisz Szakosztálya, a PSC I. csapatának tagjaként ismét felvállalta a versenyzést. Játékával nagymértékben hozzájárult a csapat Megye II. bajnokságban való sikeres szerepléséhez.

Több mint két évtizeden át erősítette a pilismaróti csapatot, az utóbbi 2 évben pedig tanácsaival segítette a szakosztály fiatal versenyzőit. Úgy tervezte, hogy ez év őszétől a PSC II. csapat tagjaként eredményesebbé teheti a csapat bajnokságban való szereplését.

Sajnos ez a terve már nem valósulhat meg, június 27-én átigazolt a PSC Mennyei Csapatához, ahol hisszük, hogy Sáfár Feri bácsi irányításával Volenszky István, Dr. Hunyadi Mátyás, Papp Sanyi, Brinkusz Jani, Osztermann Béla, Dr. Laky Józsi és Erdélyi Zsuzsa társaságában játszanak nagyszerű mérkőzéseket.

Jó Játékot Józsi!
Nyugodj békében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük